פסטה מקמח מלא וירקות גינה בשמן זית:

זוהי פסטה בריאה במיוחד בעלת מרקמים וצבעוניות משגעת שמתאימה לחג השבועות
למי שרוצה להוסיף לשולחן החג מראה חגיגי וצבעוני בקערת הגשה רחבה.

החומרים:
חבילת פסטה מקמח מלא (כל סוג מתאים)
1/4 כוס שמן זית טרי.
3 שיני שום
כוס אפונת גינה קטנה(אפשר קפואה של סנפרוסט)
כוס של עגבניות שרי
סלסלת פטריות טריות
8 גבעולי אספרגוס טרי (לא חייב)
פלפל שחור
מלח גס
עלי אורגנו וריחן טריים

אופן ההכנה:
מאוד נוח להכין את הרוטב לפסטה בווק או במחבת גדולה ורחבה דייה.
פורסים את שיני השום לפרוסות דקות ומקפיצים קלות בשמן הזית.
מוסיפים את הפטריות מקפיצים קלות ומוסיפים יחד את האפונה והאספרגוס שחתוך
לרצועות של 4 ס"מ.
בסוף מוסיפים את עגבניות השרי כשהן פרוסות לחצי.
מטגנים ומטבלים לפי הטעם עם מלח גס, פלפל שחור גרוס, עלי האורגנו ועלי ריחן קצוצים.

מוסיפים את הפסטה לאחר שבושלה אלדנטה (לא יותר מדי) למחבת ומערבבים קלות.
מגישים בצלחת רחבה לשולחן.
חגיגה לעיניים ולחייך !!!

טיפ: לאוהבי הפסטה הלבנה, ניתן להוסיף בסוף ההקפצה של הירקות מיכל שמנת לבישול 15%
ולהוסיף את הפסטה לאחר מכן.

בתאבון וחג שבועות שמח.

 

הזית 43 בפייסבוק